Kleuterjudo bij Nippon sport

“Samen met papa of mama gezellig en sportief stoeien in een veilig klimaat. Welke kleuter wil dat nou niet?” In Japan geven ze judoles aan kinderen vanaf jonge leeftijd en goed voorbeeld doet volgen! Wij gaan daarom starten met judo voor 4 en 5-jarige zodat ook zij de geweldigste sport die er bestaat kunnen oefenen.

Samen met papa of mama gaan de kleinste leden van de vereniging aan de slag met veilige judo oefeningen. Natuurlijk gebeurt dit in een setting die de kinderen aanspreekt. Zo wordt er gebruik gemaakt van sprookjesen speelse stoeivormen. Het programma bestaat uit een aantal blokken van elk 8 lessen. Elk blok heeft een uniek thema en zal worden afgesloten met een diploma.

Zo zijn er thema’s om het veilig vallen aan te leren of om veilig te leren stoeien. “De kinderen leren dat stoeien niets anders is dan een spel met gelijke kansen en duidelijke regels.”

Een ander geliefd thema is: “Kijk eens wat ik durf!” Het is fantastisch te zien hoe de kinderen met hulp van hun ouder uit hun schulp komen.

De kinderen kunnen met behulp van hun ouder in een vertrouwde omgeving wennen aan judo met anderen. Het idee is natuurlijk dat men na afsluiting van een of meerdere blokken aansluit bij de reguliere lessen en dat dan doet zonder papa of mama.

  • Is uw kind verlegen en een beetje schuw?
  • Is uw kind soms een beetje bang om nieuwe dingen uit te proberen?
  • Kan uw kind oefening gebruiken om zijn grenzen te verleggen?
  • Kan uw kind sport en regelmaat gebruiken?
  • Zoekt u een sport voor uw kind, ook voor de langere termijn?

Als u een van bovenstaande vragen met “ja” heeft beantwoord, dan is judo zeker iets voor uw kind!

Een uniek concept
Anders dan bij de meeste judoscholen, kunt u bij ons het judo samen met uw kind beoefenen. Op een speelse manier leert het kind de basis van het judo. Gedurende de lessen zal het kind het overgrote deel met de eigen papa of mama bezig zijn en langzaam leert het kind ook om te judoën met andere kinderen.

Twee groepen

We werken in twee leeftijdsgebonden groepen.

Als je met judo begint en je bent al 4 jaar, maar nog geen 5, dan begin je in kleutergroep 1. Geweldig want je kunt er verschillende diploma’s behalen.
Je kunt een diploma behalen voor: ‘Veilig vallen,’ ‘Veilig stoeien’ of
‘Vrij bewegen.’ Het stoerste diploma is ‘Kijk eens wat ik durf ’ want natuurlijk wil je opa, oma en al je vriendjes en vriendinnetjes laten zien hoe dapper jij bent.

In de lessen leer je te vallen zonder dat het pijn doet. Je leert de eerste geheimen van het judo en voor je het weet ben je sterk genoeg om papa of mama te verslaan. In de lessen maken we veel gebruik van onze fantasie. Heb jij al eens gejudood met draken, heksen of tovenaars? Niet? dan wordt het toch echt de hoogste tijd om te beginnen! En weet je? Papa of mama doet altijd met je mee, zo ben je altijd veilig.

De kids in kleutergroep 2 zijn de leeftijd van 5 jaar al gepasseerd maar zijn nog niet oud genoeg om deel te nemen aan het reguliere judo.
Geen zorgen! In de kleutergroep 2 leren de kids steeds vaker zelfstandig te judoën. Het aantal lessen dat mama of papa mee de mat op moet zijn een stuk minder. Gelukkig, want jij bent dapper en vooral stoer genoeg om tegen mama of papa te zeggen: ‘Nee, vandaag even niet! Nu is het alleen mijn beurt….’
Natuurlijk is er in deze groep ook weer de mogelijkheid om verschillende diploma’s te halen. Wat dacht je van ‘Bijna zelfstandig’, ‘Behulpzame judoka’ of ‘Stoere judoheld’
Maar, het alles stoerste is natuurlijk het laatste diploma dat je in deze groep kunt behalen. Dat is namelijk de ‘Gele slip’. Dat is niet alleen een diploma maar ook twee stukjes gele judoband die je aan je witte band kunt vastmaken. Vanaf dat moment ben jij een echte judoka en iedereen mag het zien! Voortaan mag jij meedoen in de volgende judogroep. Geloof me, met een gele slip, ben je er helemaal klaar voor.

De weg die je moet bewandelen om de diploma’s te behalen is in deze groep natuurlijk iets moeilijker dan in de eerste groep. Misschien weet je het nog van toen je zelf in de eerste groep zat..de oefeningen die in die groep gedaan worden zijn voor kids uit groep twee natuurlijk veel te makkelijk! Nee, de kids in groep 2 willen een echte uitdaging. Daarom krijg je hier extra opdrachten. Geen zorgen, deze oefeningen kun jij allemaal doen! Want, vergeet niet, straks ben jij een echte stoere judoka. En tot die tijd gaan we dat stoer kunnen doen natuurlijk goed oefenen!

Kids die de leeftijd van 6 jaar bereikt hebben, maken hun blok af en stromen daarna door naar het reguliere judo.

Meld je snel aan want vol is vol!
Elk blok heeft plaats voor maximaal 10 koppels ( kind met papa/mama)


Waar

Gymzaal ‘De Aldenhof’.
Monseigneur Nolensstraat 29
6431 JL Hoensbroek

( Nabij Albert Heijn Hoensbroek)
Naast basisschool De Meyster

Aanmelden / meer info
Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op:

tel: 06-30944928
Email: bestuur@nipponsport.net