Kleuterjudo bij Nippon sport

“Samen met papa of mama gezellig en sportief stoeien in een veilig klimaat. Welke kleuter wil dat nou niet?” In Japan geven ze judoles aan kinderen vanaf jonge leeftijd en goed voorbeeld doet volgen! Wij gaan daarom starten met judo voor 4 en 5-jarige zodat ook zij de geweldigste sport die er bestaat kunnen oefenen.

Samen met papa of mama gaan de kleinste leden van de vereniging aan de slag met veilige judo oefeningen. Natuurlijk gebeurt dit in een setting die de kinderen aanspreekt. Zo wordt er gebruik gemaakt van sprookjes, liedjes en speelse stoeivormen. Het concept bestaat uit een aantal blokken van elk 6 lessen waarvoor men tegen een vast bedrag kan inschrijven. Elk blok heeft een uniek thema en zal worden afgesloten met een diploma.

Zo zijn er thema’s om het veilig vallen aan te leren of om veilig te leren stoeien. “De kinderen leren dat stoeien niets anders is dan een spel met gelijke kansen en duidelijke regels.”

Een ander geliefd thema is: “Kijk eens wat ik durf!” Het is fantastisch te zien hoe de kinderen met hulp van hun ouder uit hun schulp komen.

De kinderen kunnen met behulp van hun ouder in een vertrouwde omgeving wennen aan judo met anderen. Het idee is natuurlijk dat men na afsluiting van een of meerdere blokken aansluit bij de reguliere lessen en dat dan doet zonder papa of mama.

  • Is uw kind verlegen en een beetje schuw?
  • Is uw kind soms een beetje bang om nieuwe dingen uit te proberen?
  • Kan uw kind oefening gebruiken om zijn grenzen te verleggen?
  • Kan uw kind sport en regelmaat gebruiken?
  • Zoekt u een sport voor uw kind, ook voor de langere termijn?

Als u een van bovenstaande vragen met “ja” heeft beantwoord, dan is judo zeker iets voor uw kind!

Een uniek concept
Anders dan bij de meeste judoscholen, kunt u bij ons het judo samen met uw kind beoefenen. Op een speelse manier leert het kind de basis van het judo. Gedurende de lessen zal het kind het overgrote deel met de eigen papa of mama bezig zijn en langzaam leert het kind ook om te judoën met andere kinderen. We werken hierbij in een viertal blokken van elk 6 lessen. Elk blok heeft een thema dat terugkomt in de lessen en wordt afgesloten met een diploma.

Wanneer het kind een blok heeft afgesloten en het diploma heeft ontvangen, kan men ervoor kiezen om nog een blok te volgen of misschien sluit men daarna liever aan bij de reguliere judolessen. Het streven is natuurlijk dat iedereen na maximaal 4 blokken aansluit bij de reguliere lessen. In dat laatste geval dan wel zonder papa of mama.

Meld je snel aan want vol is vol!
Elk blok heeft plaats voor maximaal 10 koppels ( kind met papa/mama)


Waar

Gymzaal ‘De Aldenhof’.
Aldenhof Monseigneur Nolensstraat 29
6431 JL Hoensbroek

( Nabij Albert Heijn Hoensbroek)

Aanmelden / meer info
Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op:

tel: 06-30944928
Email: bestuur@nipponsport.net